top of page
Rodin%2011_edited.jpg

DENK-BEELD

Advies en begeleiding bij het vormen van een heldere visie op kunst- en cultuureducatie.

Je bent er van doordrongen dat kunst belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en je wilt kunst en cultuur duidelijk op de kaart zetten bij jou op school. Je weet alleen niet waar je moet beginnen.
Colourwoods helpt je bij het maken van een heldere visie op kunst- en cultuuronderwijs en een plan voor de uitvoering ervan.

De urgentie van kunst voor de ontwikkeling van kinderen is inmiddels door wetenschappers aangetoond: het heeft een positieve invloed op de werking van de hersenen en helpt kinderen verder, zowel op sociaal emotioneel als op cognitief gebied.

Maar hoe richt je het onderwijs zo in dat kunst en cultuur op een natuurlijke manier onderdeel is van het lesprogramma en dat elke leerkracht weet hoe zijn/haar creativiteit hiervoor in te zetten? 
Colourwoods biedt het volgende traject:

  1. Allereerst spreken we met het management en de cultuur-coördinatoren. Hoe wordt kunst en cultuur op dit moment meegenomen in het programma? Hebben jullie behoefte aan meer? Hoe vinden de kinderen het?

  2. Aan de hand van dit gesprek maken we een plan. Binnen dit plan houden we er rekening mee dat een visie moet worden gedragen door de mensen die ermee werken. Dit betekent dat we hier alle leerkrachten bij betrekken. Dit doen we door het geven van een aantal workshops, waarbij de essentie van kunst en cultuur duidelijk wordt. Zowel in theorie als praktijk.

  3. De neerslag van deze workshops (tekst en beeld) vertalen wij naar een kunst en cultuur visie. In een afsluitende meeting presenteren we deze visie in tijdens deze sessie kan de definitieve visie uiteraard worden bijgeslepen.


MEER INFORMATIE OF EEN  OFFERTE?

Laat hier je gegevens achter. We nemen zsm contact met je op!

Bedankt voor de inzending!

bottom of page