top of page
Alice%2C%20why%20would%20you%20leave%20wonderland__edited_edited_edited_edited.jpg

INSPIRATIE

Op deze plek delen we graag ervaringen, materialen en ideeën die je kunnen inspireren in creatief denken en doen.
Heb je zelf iets wat hier niet mag ontbreken? Stuur ons een mailtje  met een verhaaltje waarom het jou inspireert. Let's share!

KUNST DOEN
MET KINDEREN 
VAN 6-106

Je kent Plint wellicht al: de club die  gedichten zichtbaar maakt op (raam)posters, kaarten en allerlei gebruiksvoorwerpen. Maar wist je dat ze ook een prachtig tijdschrift hebben? Een tijdschrift over kunst dat voor kinderen en volwassenen geschikt is. Ontzettend leuk om mee te werken op school in de kunstlessen!
Het tijdschrift heet DADA. Dit schrijven ze er over op hun website:

DADA is een tijdschrift voor kinderen van 6 tot 106. Over kunst en kunstgeschiedenis. Zonder advertenties. Zonder subsidie. We maken DADA voor iedereen die verder kijkt dan zijn neus lang is en altijd nieuwsgierig blijft naar hoe het anders kan. Soms vertellen we in een nummer alles over een kunstenaar, zoals in DADA Gauguin en soms behandelen we een kunststroming. Het gaat bij DADA om het plezier van het kijken en dus is ook iedere DADA vrolijk vormgegeven. In ieder nummer staan een aantal vaste artikelen: de artikelen die je alles vertellen over het onderwerp, een ABC met de ‘moeilijke’ woorden en 2 artikelen waarmee je direct aan de slag kunt en eigen kunstjes kunt doen. DADA sluit ieder nummer af met tips over boeken en tentoonstellingen, en heel veel weggeefacties (dus als je snel bent en een beetje geluk hebt, heb je DADA zo terugverdiend ;-). DADA bestaat al meer dan 20 jaar dus we weten inmiddels wel hoe je moeilijke dingen zo kunt vertellen dat ze makkelijk te begrijpen zijn. We gaan moeilijke onderwerpen niet uit de weg en nooit door onze knieën. We zetten niets op een sokkel en wonen niet in een ivoren toren. Wat wel? Al het andere, de rest, alles wat bijzonder is en de moeite waard om bij stil te staan. En dat laatste mag je best letterlijk nemen. 

‘Er zijn schilders die de zon in een gele vlek veranderen, maar er zijn er ook die een gele vlek in een zon veranderen.'
- Picasso

Echt de moeite waard om de website te bekijken! Klik Hier!

bottom of page